Begravelse og bisettelse

Folk er så forskjellige, det synes vi begravelser bør være også.

Vi i Den siste reisen strekker oss lenger enn tradisjonelle begravelsesbyråer, og lager de helt unike og personlig begravelsene. Vi inviterer deg til å tørre å tenke annerledes sammen med oss, og lage en helt unik seremoni.

Det er ikke alle som ønsker en tradisjonell begravelse med salmer og orgelmusikk i en kirke eller i et kapell. Og det er mange som ikke har noe forhold til, eller ønske om å ha siste hvilested på en kirkegård.

Seremonisted

I en helt personlig og livssynsåpen seremoni, er det mulig å kombinere mange forskjellige ønsker og tradisjoner. Vi sørger for at seremonien og avskjedsfesten holdes der dere ønsker.
Ønsker dere en stor, eller liten og privat seremoni i et kapell eller en kirke. Det er mulig å holde seremonien i hagen hjemme, på favoritt fiskeplassen, på fjellet og på stranden. Vi lager seremonien der det passer aller best for dere.

Avskjedsfest eller minnestund

Asken kan spres på havet, eller på toppen av et fjell. Vi hjelper til med det praktiske, og søker fylkesmannen om lov å spre asken der dere ønsker.
Skal gjestene serveres champagne og skåle for livet som er over, eller er ønsket en stille samling med kun de nærmeste. Ønskene og mulighetene er mange, men det er viktig å ha noen faste rammer som sikrer opplevelsen av en verdig gravferd og begravelse. Det skal være en vakker avskjed.

Les mer om vårt begravelsesbyrå her.

Begravelsesbyråets tjenester:

 • Henting og kjøring av avdøde
 • Vi steller den døde, og legger i kiste
 • Transporterer kisten til seremonisted / kirkegård / krematorium / begravelse
 • Besørger transport av kiste og urne i inn- og utland
 • Fyller ut Dødsmelding og andre offentlige papirer
 • Er behjelpelige med Søknad om gravferdsstønad hos trygdekontoret
 • Vi gjør klart, og er tilstede ved syning
 • Fastsettelse av tid og sted for seremonien
 • Tilrettelegger for alle som vil si noe under seremonien.
 • Utformer og formidler dødsannonser i landsdekkende og lokale aviser
 • Oppretter minneside
 • Trykking av program til begravelse
 • Kontakter gravferdetaten vedrørende gravsted på ønsket gravplass
 • Søker Fylkesmannen om askespredning
 • Lager diamant av kremasjonsaske
 • Vi avtaler tid for urnenedsettelse
 • Arrangerer minnestund og avskjedsfest
 • Vi engasjerer musikere, og sørger for mat og drikke.

Når noen dør

Hva gjør du ved et dødsfall?

Å miste en av sine kjære kjær er et av livets mest dramatiske hendelser. Det er helt naturlig å kjenne seg usikker og urolig for det som skal skje.
Vi har laget en oversikt over tingene du trenger å huske på når noen dør.

Gravsteiner

I samarbeid med skulptøren Nico Widerberg leverer vi helt unike gravsteiner. Han har utformet en kolleksjon med unike gravsteiner, som formidles eksklusivt gjennom oss. De er håndlaget av norsk stein som holder den kvaliteten som skal til for at gravmonumentet skal være like pent i generasjoner fremover.

Nico Widerberg samarbeider med Johansen Monumenthuggeri som har lang erfaring med produksjon av gravsteiner. De kan også være behjelpelig hvis det er andre ønsker om en personlig stein.

Minnediamant

Hver diamant er som en feiring av livet, den forteller en unik historie, og representerer en ny begynnelse. Diamanter er sjeldne stener, våre minnediamanter er laget av din kjære og er derfor helt unike. Ved å bruke karbon fra asken og høyt trykk og temperatur skaper vi en diamant på samme måten som naturen gjør. LifeGem, verdens ledende produsent av diamanter av kremasjonsaske. Den siste reisen er eneleverandør av LifeGem Minnediamanter i Norden.

Les mere om våre LifeGem minnediamanter

Minnesider

På våre minnesider kan du dele minner, bilder og musikk med familie, venner og andre som besøker minnesiden. Mange velger å skrive en liten historie (nekrolog) som kan finnes der for dagens og fremtidens generasjoner.

For de etterlatte blir minnene flere jo mer innhold det er på siden. Det oppfordres derfor til å ta del i aktivitetene, f.eks skrive en siste hilsen eller tenne et lys.

Hvis du ønsker å opprette en minneside tar du kontakt med oss. Minnesiden er en møteplass hvor verdighet, etikk og omtanke er viktig. Derfor har vi forbeholdt oss retten til å slette innhold som kan virke støtende.

Lag en minneside

Møte med begravelsesbyrået.

Når den siste reisen skal og begravelse planlegges, starter vi med å finne et tidspunkt for konferansen. Vi har vårt hovedkontor på Tjuvholmen, og avdelingskontor  i Bjørvika, men kommer gjerne på hjemmebesøk om det passer best. Vi er tilgjengelige på telefonnummer: 91661888 hele døgnet.

I konferansen planlegges begravelsen, og vi legger vekt på at avskjed skal bli unik og personlig for deres kjære. Folk er så forskjellige, det synes vi begravelser bør være også.
Det er den siste muligheten til å ta avskjed og feire det livet som er levd. Vi arrangerer den akkurat slik dere ønsker. Når noen dør, er det de som regel de nærmeste pårørende sin oppgave å planlegge begravelsen, og det er mange avgjørelser som må tas på veldig kort tid, mens dere er i tung sorg.
Vi bistår og hjelper dere med alt av praktiske, og ikke fullt så praktiske oppgaver.

God oversikt

Etter første konferanse utarbeider vi en god oversikt over hva som skal gjøres, hvem som skal gjøre det, og nødvendige tidsfrister blir satt. Vi utarbeider et skriftlig prisoverslag. I et prisoverslag vil vi så nøyaktig som mulig gi en oversikt over de kostnadsrammene som omhandler gravferdsbestillingen.

Produkter og tjenester til begravelsen

Produkter

Kister og urner til begravelse

Trostrud -Freno er leverandør av våre kister og urner. De har et bredt produktspekter som gjør det mulig å gi begravelsen et personlig uttrykk, samtidig med at man gir den en helhetlig og verdig ramme.

Vi designer kister og urner.  Ingenting er umulig, i samarbeid med Oslo Snekkerverksted får laget den akkurat slik dere ønsker.

Blomster til seremonien og begravelsen

Hos Vestkantblomst er det blomsterdekoratører med lang erfaring i bårebinderi og blomsterdekorasjoner. De har engasjement og lidenskap for sitt fag. For jentene i Vestkantblomst er det viktig at alle får sin helt egen blomsterflora i seremonien. Kranser, hjerter, bårebuketter kan være store eller små, fargesterke eller vakre ton i ton.
Kanskje akkurat årstiden og sesongens blomster skal få være med.
Vi veileder og planlegger sammen med deg. Vår erfaring gir både rom og trygghet.

Det er mulig å bestille blomster via minnesidene til den avdøde. Da går bestillingen direkte til Vestkantblomst, og de har oversikt over blomster og kranser som kommer til seremonien. Og kan passe på at ønsket fargevalg eller temaer blir riktig.

For personlig veiledning, besøk Vestkantblomst i Neuberggata 2 i Oslo, eller ring på Tlf : 22 55 26 96

Gravsteiner

I tillegg til de helt unike gravsteinene fra Nico Widerberg, leverer vi tradisjonelle gravsteiner av høy kvalitet fra SA Steinskulptur, og Ellingard Monument.
Vi samarbeider også med billedkunstnerne Gita S. Norheim og Turid Uldal hos Gjenskinn, som lager vakre gravminner i stål.

Se de vakre stål minnesteinene fra Gjenskinn

Komponer din gravstein.

Musikk

Vi samarbeider med et stort utvalg dyktige musikere som er gode på å spille i begravelse.

Catering

RealMat Catering som dekker alt fra selskapsmenyer, fingermat, tapas og sushi til skjenkebevilling. Flotte lokaler avhengig av størrelse og stemning på avskjedsfesten.

Les mer om vårt cateringtilbud

Advokathjelp

Advokatene i Håndverkeren som er dyktige innenfor faget arv og skifte. Dødsbo og testamenter.

Les mer om hjelpen advokatene kan tilby

Foto

Bjørg Hexeberg som er Fotograf og skribent som kan ta vakre bilder under begravelsen og selskapet etterpå, eller om man ønsker det – følge deg på hele den siste reisen og lage en «dokumentarisk minnebok».

Les mer om fototilbudet

Noen å snakke med

Coach og veileder Line Indseth som gjennom den nære samtalen viser vei til hvordan å leve med sorgen, og veien tilbake til hverdagen etter begravelsen.

Les mer om Line og hva hun kan tilby

QR-minne

En QR-brikke på graven kan gjøre besøket rikere. Ved å skanne QR-brikken med sin telefon når man er ved graven, får man tilgang til de gode minnene, bildene, smilene, opplevelsene, smilet og stemmen.

Les mer om QR-brikker