Om begravelsesbyrået

Daglig leder Pia Cyrén

Daglig leder Pia Cyrén

Folk er så forskjellige, det synes vi begravelser kan være også.

Vår ambisjon er å lage begravelser som virkelig speiler det livet som er levd, på en sånn måte at den siste avskjeden skal bli et så godt minne som mulig.

Vi  lager den begravelsen som den avdøde selv ville likt å være med på.

Vi hjelper deg å planlegge en helt unik og personlig avskjed, få laget en diamant av asken fra kremasjonen, eller få en helt spesiell gravstein.

Det er naturligvis viktig å ha noen faste rammer rundt en begravelse. Det skal være en verdig seremoni. Mulighetene er så mange for å gjøre seremonien til noe mer, og til et lyst, personlig og vakkert minne for dem som er tilstede.

Vi har avdelinger på Tjuvholmen og i Barcode. Spørsmål? Ta kontakt i dag

Avskjedsfesten

Ta for eksempel stedet der seremonien finner sted. Hvorfor ikke legge det til et sted som betydde mye for den avdøde? Kanskje på yndlingsplassen i marka, på stranden, ved foten av et fjell, på yndlingskaféen, kjøre kortesje med motorsykkel klubben, eller ha seremonien hjemme i hagen. Skal det være en intim minnestund for de aller nærmeste? Eller skal det være en avskjedsfest, for å hylle det livet som er levd? Kanskje med champagne og levende musikk?

Dette er den siste sammenkomsten der den avdøde selv er deltaker, og det er ikke alle det passer for å lage en tradisjonell seremoni i kirken med salmer og prekener. Mange ønsker å gjøre noe helt spesielt for å minne den som er gått bort, og lage en avskjedsfest som virkelig speiler den personen som er død.

Vi hjelper gjerne med ideer, i tillegg til å ta hånd om alt det praktiske, og gjennomførelsen.

Hos oss kan du planlegge din egen begravelse

Vi bruker mye tid på å planlegge de store hendelsene i livet, som dåp, fødselsdager, konfirmasjoner og bryllup. Men vår egen død er ofte tabubelagt.

Det er en holdning vi i Den siste reisen gjerne vil utfordre litt. Det er en flott ting å la dine kjære få vite hva du ønsker for din gravferd.

Vi har laget et program som heter Begravelsesplanleggeren. Her kan du skrive inn hvordan du ønsker begravelsen din skal være, når den dagen kommer. Du kan planlegge omfattende, eller gjøre det enkelt og bare skrive inn det du ønsker for seremonien og avskjedsfesten. Det viktigste er at du beskriver hvordan den siste reise din skal bli. Lag begravelsen du selv gjerne skulle vært med på, Fyll den med din musikk, lag en minnefilm som vi kan vise på storskjerm, hold din egen tale. Kanskje har du et favoritt sted du tenker at din avskjedsfest skal holdes. Server champagne eller spander den siste runden med øl, det er helt opp til deg, det er din avskjedsfest. I Begravelsesplanleggeren kan du skrive brev til dine kjære som de skal få når du ikke lenger er her, og du kan legge inn dine taler for fremtidige hendelser du vet du ikke rekker å være med på. Brev og taler vil vi ta vare på for deg, og sørge for at blir levert ut til dine kjære når du har bestemt at dette skal skje. Døden er livsviktig, den handler om livet, døden- og livet etter døden.

Gravsteiner fra skulptør

I tillegg til tradisjonelle gravsteiner av høy kvalitet, leverer vi også helt spesielle steiner i samarbeid med skulptøren Nico Widerberg. Han har utformet en kolleksjon med unike gravsteiner, som formidles eksklusivt gjennom oss. De er håndlaget av norsk stein som holder den kvaliteten, som skal til for at gravmonumentet skal være like pent i generasjoner fremover.

Diamant av asken

Du kan få laget en ekte diamant av kremasjonsasken fra avdøde. Den siste reisen er eneforhandler i Norge av LifeGem® Memorial Diamanter.